Menu

Nyhedsbrev: August 2024

Bliv tilmeldt det månedlige nyhedsbrev

Vores behandling af personoplysninger

Forælder Bibliotekar Fagperson

0-6 år 6-16 år

Skolestart

I forbindelse med DR's store samarbejdsprojekt Alle Ord Tæller har Ramasjangs programserie Klar, Parat Skolestart præmiere d. 7. august. Serien er i 12 afsnit og handler om de mange tanker og følelser, der kan opstå hos mange børn i forbindelse med deres første skolestart. Projektet lægger op til, at bibliotekerne, CFU og andre støtter op omkring børn og forældre og følger op på serien med bl.a. flotte udstillinger, boganbefalinger, aktiviteter, krea, sjov og leg. Gå på opdagelse og få inspiration til aktiviteter som I kan bruge på jeres skole.

Klar, parat, skolestart på biblioteket
En god og tryg skolestart til alle børn

Med skolestarten kommer også ABC'en, sprog, tal og læsning på skemaet. Sammen om skolestart er bibliotekernes indsats til at understøtte skolestarten og skabe sammenhæng for både børn og forældre i samarbejde med de fagprofessionelle. Få inspiration her:

Sammen om Skolestart
Ideer til dialog og samarbejde omkring skolestart.

Read Hour og FN's Internationale Læsedag

I år løber Read Hour og FN's Internationale Læsedag af stablen søndag d. 8. september.
På skolerne kan I være med til at fejre dagen med aktiviteter som optakt. Læsesporet 6-16 år har sammensat en række aktiviteter for børn i indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen, der kan afvikles på skolernes PLC eller i klasserne. Prøv eksempelvis en aktivitet med masser af bandeord eller kæledyr i lange baner, prøv en sjov woop bogjagt i det fri eller et Mix og Match vendespil med bogtitler. Læs mere:
Read Hour 2024 - aktiviteter 6-16 år
Find ideer og inspiration til Read Hour 2024