Menu

Nyhedsbrev: August 2024

Bliv tilmeldt det månedlige nyhedsbrev

Vores behandling af personoplysninger

Forælder Bibliotekar Fagperson

0-6 år 6-16 år

Ferietiden lakker mod enden, og mange små og store skolebørn begynder så småt at gøre sig klar til, at hverdagen begynder igen. Penalhuse ses igennem, skoletøj og madkasser findes frem. Tiden lige inden skolestarten kan både være lidt trist, men også fyldt med forventning om at se klassekammeraterne igen. De yngste skolebørn får måske deres allerførste skoletaske og kildrende sommerfugle i maven. Læsesporet vil ønske alle - nye og gamle - en rigtig god skolestart.

"Klar, parat, skolestart" med DR og bibliotekerne

Det er en stor overgang, når børn starter i skole, og både børn og forældre kan have bekymringer om den forandrede hverdag i helt nye rammer.

Derfor har DR Ramasjang udviklet en ny programserie: ”Klar, parat, skolestart” som handler om skolestart med særligt fokus på samtale mellem forældre og børn. Serien har præmiere d. 7. august og understøttes på mange biblioteker landet over med fx udstillinger, boganbefalinger, aktiviteter, leg, krea og meget andet. Som forælder kan du også selv finde inspiration og printbart plug'n play materiale. Prøv fx en fin samtale-nipnapper om skolestart eller print et flot skoleskema med udfyldningsfelter og bogtips på bagsiden. Læs mere, gå på opdagelse - og find det materiale til skolestarten, der passer til netop jer:

Klar, parat, skolestart

Sommerbogen - I kan nå det endnu

På langt de fleste biblioteker landet over, kan børn i alderen 6-15 år være med i Sommerbogen. Sommerbogen handler om at læse 3 bøger og løse 10 læseudfordringer. På den måde kan børnene holde deres læsning ved lige i sommerferieperioden og samtidig få nogle gode læseoplevelser. Når man har udfyldt udfordringsarket til Sommerbogen, skal det afleveres på det lokale folkebibliotek. På den måde er man som minimum med i lodtrækningen om de 3 hovedepræmier - at tømme en boghandel på 5 minutter, desuden har mange folkebiblioteker forskellige former for lokale præmier. I kan stadig nå at være med - kampagnen slutter nemlig først lørdag d. 24. august. Læs mere og find udfordringsark til print:

Læsning i sommerferien: Sommerbogen
Løs udfordringer, anmeld bøger og vind muligheden for at gå amok i en boghandel.

Læsetips til skolestart

I skole med Alfons Åberg Klar parat skolestart Karen begynder endelig i skole Milles store skoledag Kan Alfred lege? Æggedreng

Læsetips til spændende madpakker

Kærlige madpakker Byg din egen madpakke Grønne madpakker