Menu

Nyhedsbrev: Oktober 2024

Bliv tilmeldt det månedlige nyhedsbrev

Vores behandling af personoplysninger

Se tidligere måneders nyhedsbreve

Forælder Bibliotekar Fagperson

0-6 år 6-16 år

Orlaprisen

Det er blevet den tid på året, hvor børnenes helt egen bogpris skal uddeles – nemlig Orlaprisen. Bøgerne er udvalgt og nomineret af børn, og det er børnene, der bestemmer, hvem der skal løbe med prisen. Find de nominerede bøger her.

Orlaprisen
Børnenes helt egen bogpris!

International ordblindeuge 2024

I uge 40 sættes der landet over fokus på dét at være ordblind. Få inspiration til, hvordan din skole eller dit PLC kan støtte op med et arrangement samt finde gode links til ordblinde voksne, ordblinde børn og deres forældre.

International ordblindeuge 2024
Støt op om ordblindeugen med aktiviteter og gratis kampagnemateriale.

Nytænkende børnehjerner indtager ’Løvens Hule Junior’ og bibliotekerne er med

Et nyt hold af løver sidder klar, når DR om få uger præsenterer ’Løvens Hule Junior’ for hele familien. Vært Jonas Madsen tager imod de unge iværksættere og blandt de nye løver finder vi Rasmus Kolbe ('Lakserytteren'), Louise Bjerre, (LouLiving), Morten Münster, Anders Møller (Eiqu Miller) og Julia Sofia.

Læs hele pressemeddelelsen her: https://www.dr.dk/om-dr/nyheder/nytaenkende-boernehjerner-indtager-loevens-hule-junior

Som en del af projektet Alle Ord Tæller, har bibliotekerne leveret tips og tricks til research og faglitteratur i det læringsmateriale, DR Lær bruger til at støtte op om udsendelserne om iværksætteri.

Her kan børn bl.a. få hjælp til, hvordan de kan finde faglitteratur, der kan kick-starte den gode idé. Og i samarbejde med landets biblioteker præsenteres børnene for litteratur, som løverne og de medvirkende børn selv er blevet inspireret af. Litteraturen funder du (selvfølgelig) på læsesporet.dk (frigives den 8. oktober).

Spot på unge og ensomhed

På denne temaside kan du finde undervisningsmateriale og udvalgt litteratur til unge i udskolingen, der kan bruges til at arbejde litterært med emnet ensomhed. Materialet er udviklet med henblik på at skabe dialog og samtaler i grupper af unge om ensomhed.

Spot på unge og ensomhed
Find inspiration til at arbejde litterært med unge og ensomhed

Bøger til efterår

Jagten på efteråret Et eventyrligt efterår i Mumleby Efterår Efterår Naturkrea for børn We celebrate halloween Halloween Ting til halloween 135 uhyggelige skabeloner