Menu

Nyhedsbrev: Oktober 2024

Bliv tilmeldt det månedlige nyhedsbrev

Vores behandling af personoplysninger

Se tidligere måneders nyhedsbreve

Forælder Bibliotekar Fagperson

0-6 år 6-16 år

Orlaprisen

Det er blevet den tid på året, hvor børnenes helt egen bogpris skal uddeles – nemlig Orlaprisen. Bøgerne er udvalgt og nomineret af børn, og det er børnene, der bestemmer, hvem der skal løbe med prisen. Find de nominerede bøger her.

Orlaprisen
Børnenes helt egen bogpris!

Uge 40 - Spot på ordblinde

Er du forælder til en ordblind? Så finder du her en række tips og gode steder på nettet, som kan gøre det lettere at holde fast i læseglæden.

Ordblinde
Tips om læsning med ordblindhed

Nytænkende børnehjerner indtager ’Løvens Hule Junior’ og bibliotekerne er med

Et nyt hold af løver sidder klar, når DR om få uger præsenterer ’Løvens Hule Junior’ for hele familien. Vært Jonas Madsen tager imod de unge iværksættere og blandt de nye løver finder vi Rasmus Kolbe ('Lakserytteren'), Louise Bjerre, (LouLiving), Morten Münster, Anders Møller (Eiqu Miller) og Julia Sofia.

Læs hele pressemeddelelsen her: https://www.dr.dk/om-dr/nyheder/nytaenkende-boernehjerner-indtager-loevens-hule-junior

Som en del af projektet Alle Ord Tæller, har bibliotekerne leveret tips og tricks til research og faglitteratur i det læringsmateriale, DR Lær bruger til at støtte op om udsendelserne om iværksætteri.

Her kan børn bl.a. få hjælp til, hvordan de kan finde faglitteratur, der kan kick-starte den gode idé. Og i samarbejde med landets biblioteker præsenteres børnene for litteratur, som løverne og de medvirkende børn selv er blevet inspireret af. Litteraturen funder du (selvfølgelig) på læsesporet.dk (frigives den 8. oktober).

Efterårsferie

Ferietid er lige med hyggetid. Vil I have læsningen ind i ferien kan det fx gøres med Bookopoly, hvor det er terningerne, der bestemmer, hvad I skal læse hjemme hos jer. Tag et smut på det lokale bibliotek, lån en god stak blandet bøger og hent/print spillepladen her fra Læsesporet. Så er I klar!

Lad terningerne afgøre hvad I skal læse
Bookopoly. Spillet, hvor antallet af øjne på terningerne bestemmer, hvad I skal læse!

I kan også tage et spil bingo, hvor hele familien dyster om at få pladen fuld i løbet af ferien.

Læs jer til bingo!
Med læsebingo garanterer vi, at I får læst på helt nye måder.

Bøger til efteråret

Perler hele året Efterår Halloweenbogen Jagten på efteråret Skolen med magiske dyr - gys og gru! Hovedløs halloween Gyserfesten Slik eller ballade? Mopsen, der ville være et græskar