Menu

Nyhedsbrev: Februar 2024

Bliv tilmeldt det månedlige nyhedsbrev

Vores behandling af personoplysninger

Forælder Bibliotekar Fagperson

0-6 år 6-16 år

Mix & Match

Vil I vække lysten til læsning på en både sjov og inspirerende måde? Så prøv Mix & Match.

Spillet går ud på, at eleverne i hold eller enkeltvis skal mixe og matche tekst og forsider. De eller den der opnår flest point vinder spillet. Spillet har til formål at introducere børn på mellemtrinnet til nyere bøger, der kan inspirere til læsning.

Mix og Match
Mix og Match er et sjovt og inspirerende spil, der vækker lysten til bøger.

BREAKING: ”Læsetvang er lort!”

Sådan lyder titlen på bibliotekernes nye læsekampagne, der løber af stablen i hele marts måned. Kampagnen er målrettet børn på mellemtrinnet, og det særlige for kampagnen er, at børnene selv har været inddraget i udviklingen af kampagnen helt fra start. Kampagnen bygger på børnenes egne udsagn og oplevelser af, at tvang dræber læselysten. Kampagnen består af en række humoristiske YouTube-videoer og trykte materialer til biblioteksrummet. Alle biblioteker samt PLC’er har mulighed for at tage del i kampagnen. Kampagnematerialerne kan downloades fra Læsesporet fra uge 7.

Breaking: "Læsetvang er lort!"

Kampagnen er en del af projektet ”Det starter med børnene”, hvor 44 af landets biblioteker og eReolen Go har gjort det til en fælles mission at bidrage til en fornyet læsekultur gennem børneinddragelse som strategi og metode.

Nye gode bøger

Nordens fabeldyr og andre væsner fra nordisk mytologi Bag facaden på rumstationen Karlsen og Ko - balladen om Kina Nelson og uge 6 Knoglekøteren fra helvede Danseskolen Stardust - ninjadanseren Bertie Jas & Mika - kærlighed ved første klik De sorte hullers klub Når sandheden svigter