Lydbanko
Kan du genkende lyden af en prut? Eller lyden af én, som knækker fingre? 'Lydbanko' udfordrer både fantasien og den lydlige opmærksomhed.
'Lydbanko' er blevet til som en del af projektet Auditiv Litteraturformidling. 'Lydbanko' er et litterært bankospil, der kobler sprog, billeder og lyd. Konceptet er udviklet af projektgruppen, mens historien og tegningerne er produceret af Cato Thau Jensen.
'Lydbanko' kan afholdes for både familier og for institutioner/indskoling.
Aldersgruppe:
3-6 år, 0-3. klasse
Varighed:
1 time
Sådan gør I
Inviter en børnegruppe i alderen 4-10 år ind på biblioteket.
Spillet foregår ved, at alle deltagere får udleveret en bankoplade med billeder på. Biblioteksformidleren læser Thau-Jensens historie 'Far Genfærd og den lille klæbeånd' højt. Historien er illustreret på en powerpoint, som vises. Undervejs i historien afspilles lyde, som knytter sig til fiktionsuniverset. Spillet er slut, når historien er læst til ende, og alle børn har fået banko.
Du kan hente elementerne til historien lige her og straks gå i gang. Elementerne er en historie til højtlæsning, en powerpoint med lydeffekter og bankoplader med illustrationer til historiens lyde. Disse kan hentes nedenfor.
I skal selv finde bankobrikker - post-its kan med fordel bruges.
Det skal I bruge
PowerPoint med lydeffekter
PowerPoint til at ledsage historien (bemærk: ikonet på hvert slide illustrerer lyden på det foregående)Download Powerpoint
Aarhus Bibliotekerne har skabt materialet i tæt samarbejde med illustrator Cato Thau-Jensen.
Hvis du er blevet nysgerrig efter at se mere om 'Lydbanko' og andre af projektets koncepter, så besøg projektsiden Auditiv Litteraturformidling.
Bøger til inspiration
Måske er du også interesseret i...
Viden om Modersmål / First language: Inspiration på flere sprog Leg med litteratur Kreativ leg med Sallys far, Nomerne og bette bøv!: Læs højt for dit barn og find sammen på kreative løsninger med udgangspunkt i historien. Viden om En kort artikel, der gør dig klogere på, hvordan vi kan forstå læselyst: Læselyst - hvad er det? Af Henriette Romme Lund.