Menu

Formidling

Hvordan formidler man deltagernes udviklede holdninger efter en litterær folkehøring?

Workshoppene til en litterær folkehøring skaber muligheden for at mødes om et fælles tredje, hvor man kan rådslå sig med hinanden og blive klogere. Dokumentationen, som er de ‘produkter’, der kommer ud af hver workshop, kan være alt fra et stykke papir, hvor deltagerne har skrevet ned, hvad de har talt om i løbet af workshoppen til de flotte fællesværker, der kan komme ud af en skrive- eller kreaworkshop.

Det er oplagt at bruge denne dokumentation af deltagernes deltagelse og nu-kvalificerede holdninger til det givne emne på den ene eller anden facon. Man kan fx udstille dem på biblioteket eller formide det til lokale politikere, beslutningstagere og/eller andre borgere. Det kan også give anledning til at handle kollektivt, da dokumentationen viser, hvordan deltagerne udvikler sig og netop tænker kollektivt i sådan en proces - og kan altså anspore til handling.

I pilotprojektet i Albertslund og Glostrup udstillede vi alle produkterne fra folkehøringerne løbende i biblioteksrummet, hvilket udbredte konceptet og den fælles refleksion, pilotprojektet havde afstedkommet, til endnu flere og gav andre mulighed for at deltage mere passiv i projektet, selvom de ikke var med til de enkelte arrangementer. Derudover overrakte vi produkterne i bogform til de lokale kommunalbestyrelser for at vise dem, hvad deltagernes holdninger til klima, bæredygtighed og natursyn var efter at have deltaget i arrangementerne for at inspirere til handling.

“Vigtige og store indtryk, jeg er blevet ramt af teksterne og fået øget min viden.”

- deltager, pilotprojektet, Albertslund 2023